...

5 motive ca sa iti duci copilul la un medic oftalmolog pediatru

medic oftalmolog pediatru

“Daca nu e musai, mai aman.” Scuza aceasta o avem adeseori in minte noi adultii. Dar pentru copilul tau ce scuze ai? Un control banal de rutina la un medic oftalmolog pediatru poate depista anumite nereguli care pot fi corectate in timp. Astazi avem foarte multe solutii pentru imbunatatirea vederii la copii. Tehnologia a evoluat, au aparut multe studii care ii ajuta pe medicii specialisti sa ofere tratamente cu rezultate maxime pozitive.

Totodata, 1 din 4 copii are o problema de vedere neidentificata iar parintii si profesorii joaca un rol important in sanatatea vederii elevilor lor.

5 motive ca sa iti duci copilul la un medic oftalmolog pediatru:

  1. Medicul oftalmolog pediatru recomanda anumite varste pentru primele controalemedic oftalmolog pediatru (1)

Primul motiv pentru a-ti duce copilul la un control oftalmologic este recomandarea medicilor. Specialistii recomanda urmatoarele varste pentru primele consulturi oftalmologice:

  • In maternitate de catre medicul neonatolog
  • La sase luni. Consultul poate fi facut chiar si de medicul de familie.
  • La 1 an, 3 ani si 5-6 ani (inainte de inceperea activitatii scoalare) de catre medicul oftalmolog.

La aceste varste se pot depista afectiuni precum miopie (imposibilitatea de a distinge clar obiectele situate la distanta), hipermetropie (imposibilitatea de a distinge clar obiectele situate aproape), astigmatism (defect de curbura, a corneei sau cristalinului), strabismul (privirea crucisa), cataracta congenitala (opacifierea cristalinului), afectiunile retinei.

  1. Cand copilul da semne de alarma

Copiii reusesc foarte greu sa ne comunice ce ii doare sau ce ii deranjeaza. Ca parinte trebuie sa fii atent la semnalmentele pe care le transmite si sa il asculti mereu pe copil. El poate transmite anumite probleme de sanatate ale ochilor prin diverse modalitati precum apropieri excesive de obiecte, dificultate la citit, impiedicare de obiecte, sensibilitate la luminca, inchide un ochi la lumina, intentia de a se freca frecvent la ochi, inchide/acopera un ochi, cap inclinat cand priveste atent, lacrimatul excesiv.

medic oftalmolog pediatru (2)

  1. Vederea slaba dauneaza stilul de viata

O vedere slaba a copiilor afecteaza nu doar sanatatea insa duce si la un stil de viata anevoios. Vederea slaba poate duce la performante academice slabe, lipsa stimei de sine, scaderea socializarii si alte efecte negative.

  1. Un control oftalmologic de rutina poate depista alte probleme grave de sanatate

Un simplu consult oftalmologic poate detecta diverse alte probleme de sanatate. Printre acestea enumeram: colesterol ridicat, diabet, hipertensiune arteriala, paccident vascular celebral, probleme neurologice, boli hepatice, boli reumatologice, boli renale, etc. In urma unui consult oftalmologic medicul poate indruma parintele catre alti medici in alte specialitati medicale.

  1. Miopia descoperita la timp poate fi corectata

Astazi exista foarte multe solutii pentru corectarea unor afectiuni descoperite la timp precum miopia. Spre exemplu, lentilele de noapte pentru miopie incetinesc progresia miopiei, copilul scapa de lentile sau ochelari pe timpul zilei, adaptarea se efectueaza cu precizie maxima si ofera siguranta la purtare.

Oftalmologie copii – o specialitate medicala obligatorie in controalele de rutina ale familiei

La centrul medical Polinox consultul de oftalmologie copii este o joaca de copii. Masurarea dioptriilor se face la fel de usor ca si o poza.medic oftalmolog pediatru (3) Dureaza cateva secunde, copilul o percepe ca pe o joaca iar valorile au o mare precizie si reproductibilitate.

Surse:

www.ocularia.ro

Essilor

Articol redactat de doctor Alina Iuga, medic primar oftalmolog in cadrul Centrului Medical Polinox

Blog POLINOX

0747 654 669

Fii la curent cu articolele noastre de specialitate!

Articole Polinox

× Bine ati venit la Centrul medical Polinox!
Seraphinite AcceleratorBannerText_Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.